Aanhangwagens

Resultaat 1–16 van de 171 resultaten wordt getoond

Sorteer :
Merken
Brands
Prijsklasse
Prijsklasse - slider
08.228
Lengte
Lengte Filter
Hoogte
Hoogte Filter
Laadvermogen
Laadvermogen Filter
Laadoppervlakte
Laadoppervlakte Filter
Assen
Assen Filter
Afmetingen
Afmetingen Filter
Eigen gewicht
Eigen gewicht filter
Balken trailer, Boottrailer
balken-trailer-boottrailer-10m-2assen

6.292,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
balken-trailer-boottrailer-10m-2assen

6.776,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
balken-trailer-boottrailer-10m-2assen

7.381,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
bootrailer-balken-trailer-6,3-meter

3.267,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
bootrailer-balken-trailer-6,3-meter

3.388,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
bootrailer-balken-trailer-6,3-meter

3.630,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
bootrailer-balken-trailer-6,3-meter

4.053,50 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
bootrailer-balken-trailer-8.4meter

5.021,50 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
bootrailer-balken-trailer-8.4meter

5.384,50 incl. btw

Aanhangwagen kopen bij AanhangwagenOnline

Een aanhangwagen kopen? AanhangwagenOnline heeft een groot assortiment in verschillende soorten aanhangwagens, kippers, boottrailers, machinetransporters en tiny house trailers. Voor elke behoefte hebben we een aanhanger op voorraad en kunnen we alle mogelijke trailers naar wens samenstellen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een aanhangwagen en wat zijn de verschillen? Wij helpen je graag naar je zoektocht naar de perfecte aanhanger.

Groot assortiment in aanhangwagens

Aanhangwagenonline beschikt over een groot assortiment in aanhangwagens en aanhanger onderdelen, waardoor we altijd de perfecte oplossing kunnen bieden. Alle soorten aanhangwagens in ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en beschikken elk over verschillende specificaties. Om je gemakkelijk op weg te hebben, staat alle nodige informatie vermeld bij de aanhanger. Hierdoor weet je altijd wat het laadvermogen is, hoe groot de trailer is en welke assen onder de aanhanger zitten.

Ons assortiment varieert van machinetransporters, boottrailers tot tiny house onderstellen. In ons segment van de boottrailer beschikken we over een standaard-, zeilboot-, Flex-Roll en Balken aanhangwagens. Het type boottrailer hangt af van de wensen en transportbehoefte van de klant. Door goed na te gaan welke afmetingen en specificaties je nodig hebt, zit er altijd wel een geschikte aanhangwagen voor je boot tussen. Wil je machines of grote apparaten vervoeren? Dan is een kijkje in ons assortiment voor met machinetransporters zeker de moeite waard. Met een uitgebreid aanbod in machinetansporters van 3 tot 4.8 meter, zit er altijd wel een geschikt model voor je tussen. Tot slot bieden we verschillende soorten tiny house trailers aan van een plateauwagen uitvoering tot een standaard uitvoering. Onderstaand vind je een overzicht van alle type aanhangers in ons assortiment:

Diverse aanhangwagen afmetingen

Ben je aan het twijfelen of je een grote aanhangwagen aanschaft met 3 assen? Of ben je toch op zoek naar een wat kleiner model met 1 as? De aanhangwagens uit ons assortiment zijn in verschillende soorten en maten direct leverbaar. Zo hebben we een transporter van 3 meter, maar ook van 4,80 meter. Daarbij variëren onze modellen ook elk in het maximaal draagvermogen van de trailer. Ga dus goed voor jezelf na waar je de aanhanger voor nodig hebt en wat je er mee gaat vervoeren. 

Aanhanger online samenstellen

Of je nu op zoek bent naar een aanhangwagen, bagagewagen, koelwagen of een ongeremde aanhanger, wij bieden de mogelijkheid om zelf je aanhangwagen samen te stellen. Zo zijn al onze aanhangwagens beschikbaar in een enkelas, tandem as of trippel as variant. Daarbij kun je zelf nog een aantal extra opties toevoegen, zodat je aanhangwagen aan al je wensen voldoet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een opbergkist, lier, aluminium bodemplaat, metalen velgen en nog veel meer.

Aanhangwagen kopen bij AanhangwagenOnline

Wil je een aanhangwagen kopen bij ons? Goede keus! Bij het aanvragen van een offerte nemen wij direct contact op met de fabrikant. De fabrikant gaat meteen aan de slag met het produceren van je aanhangwagen, waarna je deze zelf kunt op halen in de fabriek. Doordat we alleen aanhangwagens op bestelling leveren, kun je zelf nog gemakkelijk een aantal veranderingen doorvoeren en/of aanpassen. We zorgen ervoor dat je aanhangwagen zo snel mogelijk in productie wordt genomen, zodat je dezelfde week al kunt genieten van je aanhanger.

Verschillende merken aanhangers

Er zijn veel verschillende merken aanhangwagens op de markt. Denk bijvoorbeeld aan merken als Hapert, Eduard, Anssems, Humbaur, Hulco, Henra, Saris, I for Williams, Pega en Vlemmix. Wij werken uitsluitend met fabrikanten waar we een dealerschap mee hebben. Zit je aanhangwagen die je zoekt niet in ons assortiment? Geen probleem. Neem vrijblijvend contact op en we helpen je graag naar je zoektocht. 

Aanhanger kopen

Voor het kopen van een aanhangwagen van topkwaliteit moet je bij ons zijn. Of je nu op zoek bent naar een aanhanger voor particulier of zakelijk gebruik: voor elke situatie hebben we een passende oplossing. Maar hoe gaan we te werk? Doordat je gemakkelijk op onze website zelf je aanhanger kunt samenstellen, worden de aanhangwagens op maat gemaakt. Voordat je een aanhangwagen gaat kopen is het belangrijk dat je van tevoren weet hoeveel kilo je aanhanger moet kunnen houden. Of je een gesloten wagen of een plateauwagen nodig hebt en wat je budget is. Jij bepaalt hoeveel extra opties je op de aanhanger wilt toevoegen, wij proberen het zo eenvoudig voor je te maken. 

Vragen over onze aanhangwagens?

Maak gemakkelijk een keuze met onze verschillende zoekopties. Kan je geen keuze maken of heb je nog wat vragen over onze aanhangwagens? Onze experts staan klaar om je te helpen, zodat je de juiste keuze maakt. Wil je de aanhangwagen zelf bekijken en zien hoe ze worden gemaakt? Maak dan een afspraak en we leiden je graag rond door de fabriek. Bekijk onderstaand onze veel gestelde vragen en wie weet wordt je vraag al beantwoord. 

Met rijbewijs B mag je een aanhanger trekken met een maximaal toegestane massa van minder dan 750 kilogram. Als de maximaal toegestane massa van de aanhanger meer dan 750 kilogram bedraagt, mag je deze ook trekken, mits de maximaal toegestane massa van de totale combinatie van voertuig en aanhanger niet meer dan 3.500 kilogram is.

Met rijbewijs B mag je een aanhanger van meer dan 750 kilogram trekken, mits het totale gewicht van je beladen auto en aanhanger niet meer dan 3.500 kilogram bedraagt. Daarnaast mag de beladen aanhanger niet zwaarder zijn dan je beladen auto. Als je aanhanger inclusief lading 1.450 kilogram weegt en je auto inclusief lading en inzittenden 1.380 kilogram weegt, mag je niet rijden met rijbewijs B. In dat geval moet je de aanhanger lichter maken of gewicht verplaatsen naar de auto. Controleer altijd in de handleiding van je trekhaak, op het kentekenbewijs of in het instructieboekje van je auto welk gewicht je auto maximaal mag trekken volgens de autofabrikant.

Een ongeremde aanhangwagen mag een maximaal toegestane massa van 750 kilogram hebben, inclusief lading. Dit betekent dat het totale gewicht van de aanhangwagen en de lading samen niet meer dan 750 kilogram mag zijn.

Geremde aanhangwagens kunnen een hogere maximaal toegestane massa hebben, tot maximaal 3.500 kilogram, dankzij hun remsysteem dat automatisch in werking treedt bij het afremmen van het trekkende voertuig. Controleer altijd de specifieke limieten en regels voor jouw voertuig en aanhanger in de handleiding van je trekhaak, op het kentekenbewijs, en in het instructieboekje van je auto.

Voor het rijden met een combinatie waarvan het totale gewicht (het leeggewicht plus laadvermogen) meer dan 3.500 kg bedraagt en de aanhanger een maximum toegestane massa van meer dan 750 kg heeft, is het rijbewijs E achter B vereist.

Om het rijbewijs E achter B te verkrijgen, hoef je geen apart theoriecertificaat te behalen, maar moet je wel een praktijkexamen afleggen bij het CBR. Het is verstandig om rijlessen te volgen bij een rijschool om je goed voor te bereiden. Na het succesvol afronden van het praktijkexamen kun je het rijbewijs E aanvragen bij de gemeente waar je bent ingeschreven.

Sinds 2012 geldt er een verplichte homologatie voor zelfbouw aanhangwagens in Europa. Deze regelgeving vereist dat alle aanhangwagens, zowel geremd als ongeremd, voorzien zijn van een chassisnummer en een COC attest (Certificate of Conformity). Dit attest moet ook een Europees goedkeuringsnummer bevatten.

Het COC attest geeft gedetailleerde informatie over de constructie van de aanhangwagen, waaronder de afmetingen, gewichten en bandenmaat. Het is bedoeld om te waarborgen dat elke aanhangwagen voldoet aan de Europese normen en veiligheidseisen, wat essentieel is voor het gebruik op Europese wegen na 2012.

Een nieuwe aanhanger of trailer met een gewicht boven de 3500 kg moet één jaar na de eerste registratie voor het eerst worden gekeurd voor de APK. Vervolgens is jaarlijkse keuring verplicht na de eerste APK. Aanhangers die 50 jaar of ouder zijn, zijn vrijgesteld van de APK-keuring.

Aanhangers of trailers die niet zwaarder zijn dan 3500 kg, of landbouwaanhangers, vallen niet onder de APK-plicht en hoeven dus niet gekeurd te worden.

Het gebruik van een net op een aanhangwagen is niet altijd verplicht. Sinds 2007 is het echter wel verplicht om de lading die je vervoert goed vast te zetten, zodat deze veilig op de plaats van bestemming aankomt. Je kunt hiervoor verschillende hulpmiddelen gebruiken, zoals spanbanden. Met spanbanden kun je de lading vaak goed vastzetten, waardoor deze niet verschuift, van de aanhanger valt of wegwaait. In gevallen waarin de lading stevig is vastgezet met spanbanden, is het gebruik van een extra net niet noodzakelijk. Zelfs op een lege aanhanger is het niet verplicht om een net te spannen.

Voor een aanhangwagen gelden verschillende verzekeringsregels, afhankelijk van het type schade:

Schade aan de aanhanger zelf valt niet onder de WA-dekking van het trekkende voertuig. Om deze schade te verzekeren, moet u een aparte casco-verzekering voor de aanhangwagen afsluiten.

Als lading van de aanhangwagen valt en schade veroorzaakt aan derden, wordt deze schade gedekt door de WA-dekking van het trekkende voertuig. Schade aan de lading zelf wordt echter niet gedekt door de WA-dekking van het trekkende voertuig, noch door de casco-verzekering van de aanhangwagen zelf.

Het gelijkvormigheidsattest (COC-attest) van je auto speelt een cruciale rol bij het bepalen van welke aanhangwagen je mag trekken. Dit officiële document geeft de Maximale Toegelaten Massa (MTM) aan die jouw voertuig kan trekken. Deze MTM varieert afhankelijk of de aanhangwagen voorzien is van een rem of niet. Aanhangwagens met rem hebben doorgaans een hogere MTM dan aanhangwagens zonder rem, waardoor het belangrijk is om het COC-attest te raadplegen om te weten welke aanhangwagen jouw voertuig mag trekken volgens de wettelijke voorschriften.

Voor aanhangwagens tot 750 kg, die geen eigen kenteken hebben, is achteruitrijverlichting toegestaan maar niet verplicht.

Aanhangwagens met een maximale toegestane massa van meer dan 750 kg (en dus met een eigen kenteken) moeten volgens de wet voorzien zijn van minstens één achteruitrijlicht, als het voertuig na 31 december 2012 in gebruik is genomen.

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0