Diensten

Ontdek ons uitgebreide assortiment aanhangwagens voor diverse behoeften, van Tiny Houses en boottrailers tot machinetransporters. Vind de perfecte oplossing voor elke transportuitdaging bij AanhangwagenOnline!

vlemmix-boottrailer

Boottrailer

Bij AanhangwagenOnline ben je aan het juiste adres voor de aankoop van een boottrailer. We begrijpen dat het vervoeren van een boot zorgvuldig gedaan moet worden. Daarom bieden we alleen boottrailers aan van de hoogste kwaliteit voor elke type boot. Daarbij is elke boot anders, waardoor de opties en maten van de boottrailer kunnen verschillen. Doordat we een breed scala aan boottrailers hebben, zit er zeker de juiste boottrailer voor je boot bij. Of je nu een kleine sloep, een zeilboot of een grote motorboot hebt, we hebben een passende boottrailer.

Boottrailer kopen

Als watersportliefhebben zijn er veel voordelen bij het kopen van een boottrailer. Een boottrailer vergroot je mobiliteit, waardoor je de mogelijkheid hebt om nieuwe waterwegen te verkennen. Met je boot veilig op de boottrailer, kun je moeiteloos naar andere regio’s reizen om vervolgens vaarroutes per boot te ontdekken. Bovendien is een boottrailer een waardevol hulpmiddel voor het opslaan van je boot gedurende de wintermaanden of voor het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud.

Welke type boottrailer heb ik nodig?

Bij het kiezen van de juiste boottrailer is het essentieel om rekening te houden met verschillende belangrijke factoren om ervoor te zorgen dat je boot veilig en efficiënt kan worden vervoerd. Hier zijn enkele stappen die je kunnen helpen bij dit proces:

Boottrailer gewicht

Eerst is het cruciaal om het gewicht van de boot te kennen. Meet nauwkeurig het totale gewicht van je boot, inclusief motor(en), brandstof en uitrusting. Zorg ervoor dat de boottailer is afgestemd op het aantal kilo’s dat je auto maximaal kan trekken. De geschikte boottrailer moet een capaciteit hebben die gelijk is aan of groter is dan het totale gewicht van je boot.

Een kenteken wordt toegekend aan een boottrailer wanneer deze als geremde aanhanger een bruto laadvermogen van meer dan 750 kg heeft. Met het kenteken komt ook een bijbehorend kentekenbewijs. Dit biedt het voordeel dat je geen witte kentekenplaten hoeft te bevestigen wanneer je de weg op gaat. Bovendien vermindert het risico op diefstal, aangezien een boottrailer zonder kentekenbewijs moeilijker verhandelbaar is.

Zowel ongeremde als een geremde boottrailer delen grotendeels dezelfde componenten, met uitzondering van het remsysteem.

Boottrailer lengte

Daarnaast is het van groot belang om de lengte van je boot te bepalen. Meet de totale lengte, inclusief boegspriet en motor. Zorg ervoor dat de trailer voldoende ruimte biedt voor je boot, zodat de boot op de boottrailer past zonder dat het uitsteekt. 

Boottrailer breedte

Naast het gewicht van je boot in combinatie met het gewicht van de trailer, is ook de breedte van je boot een cruciale factor om in overweging te nemen. Indien je van plan bent om je boot met een trailer over de openbare weg te rijden, moet je er rekening mee houden dat de breedte van de boot niet meer dan 2,5 meter mag bedragen. Het is raadzaam om de breedte van je boot nogmaals nauwkeurig te meten voordat je besluit een boottrailer aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet of je je boot samen met de trailer veilig op de openbare weg mag vervoeren.

Boottrailer specificaties

AanhangwagenOnline heeft een groot assortiment in verschillende soorten boottrailers, zoals zeilboottrailers, flex-roll trailers en balkentrailers. Het type aanhangwagen dat je nodig hebt, hangt af van het ontwerp van je boot en je persoonlijke voorkeur.

Dee boottrailers van Aanhangwagen online zijn standaard uitgerust met diverse hoogwaardige kenmerken, waaronder verstelbare Knott assen met waterdichte lagers. Het chassis is volledig gelast en zowel aan de binnen- als buitenzijde gegalvaniseerd voor duurzaamheid en bescherming tegen corrosie. Bovendien zijn de boottrailers voorzien van gebogen dwarsbalken om ervoor te zorgen dat de boot zo laag mogelijk op de aanhangwagen rust. Verder beschikken de trailers standaard over:

 • Roestvrijstalen remkabels
 • Waterdichte LED contourverlichting
 • Opklapbare neuswiel
 • Uitschuifbare/afneembare verlichtingsbalk aan de achterzijde
 • Verstelbare bootrollen
 • Verstelbare liersteun

Buiten ons standaard assortiment kun je nog talloze extra opties toevoegen aan je aanhangwagen. Overweeg welke extra accessoires je nodig hebt, zodat je de trailer naar wens kunt maken:

 • Zeilbootuitvoering
 • Rollenset
 • Boeggeleider
 • Verstelbare kimsteun
 • Aluminium loopplank 3 meter
 • Schokdempers
 • V-constructie
 • Aluminium velg 14″zwart

Staat er een extra optie niet bij of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Boottrailer, Flex-Roll Trailer
flex-roll-boottrailer-10-meter

7.381,00 incl. btw

Boottrailer, Standaard boottrailer
boottrailer-10-meter-3assen

6.171,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
balken-trailer-boottrailer-10m-2assen

7.381,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
balken-trailer-boottrailer-10m-2assen

6.776,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
balken-trailer-boottrailer-10m-2assen

6.292,00 incl. btw

Balken trailer, Boottrailer
balken-trailer-boottrailer-7.8m

6.776,00 incl. btw

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0